Szilágyi Heléna1989. augusztusában születtem Budapesten. Mióta megtanultam írni, mindig is foglalkoztatott a történetírás, bár ez a középiskola első két-három évében háttérbe szorult, mivel az időmet az iskolai kórus, a dalszövegírás és a tanulmányaim kötötték le. Miután kiléptem a kórusból, visszatértem a pennához, és tizenhét évesen befejeztem az első, nagyobb lélegzetű művemet, aminek címe az „Utazás a múltba” lett. Ebben az évben nyertem meg az iskolai irodalomversenyt is, amely során egy angol nyelvű verset kellett lefordítani. Ezután sorra születtek meg a regényeim, bár nem mutattam meg őket senkinek sem, csak szórakozásból alkottam.
2008. júliusában érettségiztem le kitűnő eredménnyel, de mivel nem vettek fel egyetemre, részmunkaidős állást vállaltam és mellette még inkább az írásnak szenteltem az időm, sőt egy amatőr írói oldalon is publikálni kezdtem. 2009. szeptemberében Szegedre költöztem, mert végre felvételt nyertem a SZTE „hőn áhított” pszichológia szakára. 2010. augusztusában kezdtem el pályázgatni, ekkor már nem csak regényeket írtam, hanem novellákat is. Pár hónappal később egy amatőr írói oldal társszerkesztőjévé váltam, és gazdagabb lettem pár helyezéssel, illetve publikációval több irodalmi társaság és kiadó jóvoltából.

Jelenleg a PPKE Klinikai- és Egészségpszichológia mesterképzésének hallgatója vagyok, illetve grafikusnak is tanulok. Idén végzek mind a két képzésen, illetve gyakornokként dolgozok pár hónapja a JólÉlek Pszichológia Alapítványnál. Előtte olyan helyeken voltam önkéntes, mint a Tollal.hu, a Queer Kiadó, vagy a TágrazártSzemmel Blogmagazin, ahol szerkesztői és újságírói feladatokat láttam el.


Novellái a Nyakonöntött Próbagoblin Szolgáltatóházban:

Modernkori tragédia

Titkok


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése