2017. november 29., szerda

Könyvajánló - Dave Howard: A Leymann-transzfer


Számomra a Leymann-transzfer elsősorban egy izgalmas és lebilincselő történet. Arról szól, hogy kellő akarattal bármit képesek vagyunk elérni. Ehhez csupán az kell, hogy meglegyen a motivációnk, és meglegyenek mellette a támogatóink is. Mert sajnos mindig át kell verekednünk magunkat azokon, akik kételkednek a képességeinkben, megkérdőjelezik tetteink jogosultságát, és ahogy Zénó is mondja: „… a világ hálátlan, csak akkor hagyja, hogy jobbá tegyük, ha hasznot hajtunk neki ezáltal.”
És persze, a történet az izgalmak és rejtélyek mellett a családról és a barátokról szól, akikért képességeink szerint mindent megteszünk. Ők mozgatnak, és ők is rúgnak seggbe olykor, hogy helyrebillentsék egónkat, és szemünkbe mondják, amit ha néha nem is akarunk, de hallanunk kell.
Dave Howard, 2017. november



A frissen doktorált Leymann Zénó egyetemi tanárként tengeti napjait, melyeknek igazi értelmet kísérletei adják a Föld energiavonalaival. Felismerte ugyanis, hogy lehetséges utazni a mágnesség segítségével az ötödik dimenzió mentén. Felfedezése okán érzett lelkesedését csupán egy tragikus baleset árnyékolja be: ellenszenves főnökét sikerült véletlenül ismeretlen helyre transzportálnia. Mindeközben a Földet végzetes katasztrófa fenyegeti, amit egyedül ő háríthat el. A feladat adja magát: Meg kell menteni a Földet. Ám ezt a családjáért és a barátaiért teszi. Ennél kevesebbet senki sem vállalhat. A feladat érdekében ellop egy léghajót, egy műholdat, az űrkutatás hőskorának egy relikviáját, és némi készpénzt a közeli bankból. És a kalandok még el sem kezdődtek…
Meddig megy el egy ifjú tudós, hogyan képes túlszárnyalni a fizika törvényeinek korlátait, és miféle emberfeletti erőfeszítéseket tesz meg egy jó ügy érdekében?
Zénó sajátos humorával még a legrázósabb helyzetekben is képes egy-egy poént megengedni és elviselhetőbbé tenni saját helyzetét. Ha pedig épp nem humorizál, akkor magyaráz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése