2012. március 7., szerda

Bloody Dóra: Egy nehéz nap éjszakája

Egy nehéz nap éjszakája, avagy, hogyan éljük túl a mai világot vámpírbőrben?

(részlet)

Ebben a modern világban bizony nehéz a vámpírlét, rövid útmutatónk segít eligazodni a jog és az utca kegyetlen farkastörvényei között. Reméljük, hogy kiadásunk hozzájárult kedves Olvasónk sikeres túléléséhez, és ezzel elősegítettük fajunk fennmaradását.
Köszönjük, hogy Ön is a Vámpír szakkönyveket választotta!

Túlélési útmutató, 1. fejezet:
A legszükségesebbek

A mai életben egy vámpír számára a szükséges napi véradag beszerzése jelenti a legnagyobb gondot. Több probléma is adódhat, például nincs megfelelő áldozat, esetleg a törvény emberei éppen rosszkor érkeznek, vagy a legnagyobb és legalattomosabb baj: az AIDS. Sajnos ez a vérrel, és egyéb testnedvekkel terjedő fertőző betegség, már egyre több fajtársunkat szólított vissza a halandó életre, ugyanis a HIV vírus ellen nincs természetes védettség, még a vámpírokban sem, habár jó pár szakkönyv ezt a megtévesztő és olykor végzetes tévedést hangoztatja.
Tanácsaink a biztonságos vérszíváshoz:
- Raboljon ki egy vérbankot, esetleg a tehetősebbek akár vehetnek is vért. Ez a legjobb megoldás, mert így biztosan fertőzésmentes, és megfelelő vérhez jut. A választék széles, bármely vércsoport, bármely Rh faktorából választhat. Esetleges vérhiány esetén azonban ez nem járható út, így ajánljuk a Véradók Világnapját (június 14.), és a Véradók napját (november 27.) nagyobb bevásárlások elintézéséhez. A vért fagyasztva tárolják, alvadásgátlóval keverve, házi tároláskor alkalmazzuk is ezt a módszert, így a vér tovább marad friss. Nagyobb vámpír-szaküzletekben ma már kaphatók különféle külföldi termékek, úgymint konzervvér, tartós vér, vagy zacskós vér – utóbbi csak pár napig áll el, hűtőben tárolva. Ezek gyakran túl magasak egy átlagos fizetésű vámpír számára, ezért a „középosztálynak” marad a kockázatos, de olcsóbb utcai vadászat.
- Ha a szokásos úton szerezzük be táplálékunkat fokozottan ügyeljünk a veszélyre! Ha rendőrök bukkannának föl, két lehetőség áll előttünk: az ő vérüket is kiszívjuk, vagy elmenekülünk. Utóbbit csak végszükség esetén, nagyobb csoport felbukkanásakor ajánljuk. A hullákat mindig rejtsük el, az utca kövezete alá, vagy egy házba, esetleg egy közeli hulladéktárolóba, nehogy feltűnést keltsenek nappal, mikor mi alszunk, és nem tudunk cselekedni.
- Rejtekhelyül mindig jól őrzött, biztonságos zugot válasszunk! A legpraktikusabb megoldás egy koporsó a temetőben, ez esetben csak kapuzárás után tudunk kilépni, nehogy megijesszünk valakit, aki esetleg értesítheti a rendőrséget. Ügyeljünk mindig a jó és hatásos megjelenésre, külsőnk legyen ápolt, szemfogaink a lakmározás előtt fényesek és fehérek!
- Magyarországon ma 3000 AIDS fertőzött van, és ez a szám napról napra növekszik – ezt is vegyük figyelembe éjszaki portyáink során! A legsúlyosabb a helyzet Afrikában, tehát senkinek nem ajánljuk a fekete kontinens látogatását vérszívás céljából. Oroszországban is elképesztő, 860 ezer a fertőzöttek száma. A legkedvezőbb adatok a Déli-sarkról, és a Holdról érkeztek, az ott élő megbetegedettek a lakosság közel 0%-át teszik ki. (A Marsról már nincsenek adataink, ott még tart a felmérés.) Ezeket a helyeket bátran ajánljuk minden olvasónknak akár üdülés, akár tartós odatelepülés céljából.

Amennyiben valaki szeretne elköltözni ezen helyek valamelyikére, nem árt, ha felkészül a nyelvből. A holdlakók hivatalos nyelve a kvafl már megjelenti a Vámpír szakkönyvek sorozatban. Teljes nyelvtan, és útiszótár egyben. Ha a Déli-sark jobban érdekli, ajánljuk, tanuljon meg pingvinül (előkészületben a Vámpír szakkönyvek sorozatban), esetleg mindkét „országban” használt nyelven: fagyul. A Zimankó nagyszótár már kapható a Vámpír szakkönyvek sorozat gondozásában. Egy kis részlet a rendkívül egyszerű nyelv kifejezésiből:
Az időjárás kifejezésére egy különleges, nyelvi és nem nyelvi jeleket tartalmazó kifejezésrendszer alakult ki. Karjainkat fűzzük össze, lábainkat térdben kicsit rogyasszuk meg, és enyhén görnyedjünk össze, majd fogainkkal kezdjünk halkan, és ütemesen csattogni – ez szaknevén a „vacogás”. A vacogás intenzitása és hangereje mutatja a hőmérsékletet – minél erősebben vacogunk, annál hidegebbet fejezünk ki. Természetesen ez szubjektív megítélés, egységes skála nincs, ami okozhat félreértéseket.

Reméljük, hogy ez a rövid bevezetés segítségére lesz minden kedves fajtársunknak, és sok sikert a további fejezetekhez, és az élethez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése