2012. október 18., csütörtök

Edgar B. Thurson: Can’t buy me love


Tegnap voltam a szeretetboltban. Tudtam, hogyha nem veszek aznap, elfogy otthon a szeretet. Ahogy toltam a bevásárlókocsit, láttam, hogy nett csomagolásban ott sorakozott a polcon, kisebb-nagyobb kiszerelésben és adagokban. Színes csomagolásukról barátaink képmásai üdvözöltek. Milyen jól néztek ki ott a dobozon! Szinte megszólítottak, csábítottak: vegyél meg és vigyél haza!
Miután kiválasztottam a szerintem legideálisabb csomagokat, tudtam, hogy a ma este minden rendben lesz otthon. Vettem egy kis adagot a szeretetleneknek is, és gondosan elhelyeztem az arra kialakított tartóban. Tudtam, hogy azok, akik ezért felelősek, eljuttatják majd nekik, és az a kis szeretet is jó helyre kerül.
Szeretetet nem lehet csak úgy egyedül, magányosan kibontani. Ahogy az ember elővesz egy dobozzal, valaki mindig ott terem. Ez a szabály rám is érvényes volt. Ahogy a kis fül segítségével leválasztottam a csomagolás fedelét, az illata betöltötte a helyiséget. A műértő közönség csendben figyelt. Megfelelő módon adagoltam, majd egy erre a célra készített kupakkal légmentesen visszazártam a tetejét: nem szabad, hogy az állaga megváltozzon.
A szeretet remek dolog, mert minél többet adsz, annál többet kaphatsz vissza. Az okos, sötétbarna szempárból jómagam is kiolvashattam: „Én is szeretlek!”
Ismét bizonyosságot nyerhettem arról, hogy mindegy milyen ízben veszed a szeretetet. Lehet májas, csirke- vagy marhahúsos, az ember legjobb barátja a leghatékonyabb módon tudja a dobozolt szeretetet valódivá változtatni.
Miután végzett, a zsemleszínű golden retriever a combomra fektette a fejét, miközben a fotelban ültem, elmélázva vakargattam a füle tövét még egy jó ideig…

1 megjegyzés: