2012. november 20., kedd

Styra: Ahány ház...


Sosemvoltország dél-délnyugati csücskében volt egy kis falu, melyet a legbátrabb községnek tartottak szerte a vidéken. Minden esztendőben igen népszerű ünnepséget rendeztek a helyiek, melyre a birodalom összes szegletéből érkeztek a kíváncsi vendégek; és nemcsak a folyton megújuló arculat miatt.
Egyszerűen csak sárkányégető falunapnak hívták. A sokatmondó nevet pedig tényleg szó szerint lehetett érteni: a rendezvény csúcspontjaként sárkányt égettek. Persze, a biztonság kedvéért az égetés alanya már nem élt, mire a falu közelébe került, s erről a bátor falusiak legbátrabb férfiúi gondoskodtak. De a közönség ezt nem bánta; sokuknak egész élete során csak ekkor volt szerencséje e félelmetes lényekhez.
A szörnyvadászok az ünnep előtt pár nappal indultak a vadat becserkészni. Felkutatták barlangját, s mikor épp jóllakottan aludt a leendő zsákmány, sárkányölő dárdáikat a szívébe és nyakába szúrták. A hatalmas tetemet lovaikkal vontatták haza.
Sosemvoltország területén sok-sok sárkány élt, legtöbbjük a déli, tengermenti, hatalmas hegyekben. Az ifjabbak, kik még szertelenek és bohók, gyakran összeverődtek, hogy kedvenc szórakozásuknak hódoljanak, mely már-már ünnepszámba ment a körükben. Egyszerűen csak faluégető sárkánynapnak hívták. A sokatmondó nevet pedig szó szerint lehetett érteni…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése